Ik ga ontzettend graag wandelen in de natuur met m’n honden. Ik kan er echt van genieten. Je kan uren wandelen en thuis komen en niet kunnen vertellen wat je allemaal gedacht hebt? Herkennen jullie dit?

Nu, meer dan ooit besef ik hoe belangrijk de natuur is. Al jaren dragen wij ons steentje bij door te sorteren, te recycleren,..  maar de afvalberg neemt maar toe. Afval verontreinigt niet alleen de lucht, het grondwater en de bodem, het zorgt ook voor extra CO2 en methaan in de atmosfeer, wat bijdraagt tot klimaatverandering.

Ik denk twee keer na als ik iets aankoop. Is het wel duurzaam? Ook ik ben schuldig aan online bestellen, omdat ik niet anders kan. Mijn leveranciers bevinden zich in de buurlanden. Ik probeer bestellingen te groeperen. In plaats van de dozen naar het containerpark te brengen, bewaar ik ze zodat ik ze kan hergebruiken.

Doe mee en reduceer de afvalberg, hergebruik wat kan en recycleer wat je niet kon hergebruiken.