Yatzil – meer dan zo maar een bedrijfsnaam

La cosa amada – de geliefde

Geïnspireerd door de liefde voor onze honden: Qyra, Zwitserse witte herder en Zayra, Yakutian laika.

Van kinds af zijn we opgegroeid met honden. Voor ons gezin kozen we als eerste hondje een Maltezer. De kinderen waren gek op hem. Ze leerden met een hondje omgaan én er voor te zorgen. Na de dood van Pipoca stond het al heel vlug vast dat we een nieuwe hond wilden. Ditmaal een “grote” hond. Al vlug viel ons oog op de Zwitserse witte herder.

Qyra heeft ons leven veranderd. Het is een vrolijke meid, speels maar vooral leergierig. We zijn helemaal verliefd op haar. Vanaf 4 à 5 maanden begonnen we in de hondenschool. Het is een werkertje, drie keer per week volgen we een uurtje les. Samen leren we heel veel.. we leren elkaar echt kennen. Mijn meid en ik zijn echt één geworden, wat een speciaal gevoel. Onze dagelijkse wandelingen vergeet ze niet. Ze staat klaar en herinnert me er aan.. “kom op, we gaan samen op wandel”. Heerlijk even het hoofd leegmaken. Toch zalig hoe een hond je kan aanvoelen en je kan laten ontstressen. Qyra is vaak een lichtpuntje in de duisternis.

Wat hou ik er van om mijn meid te verwennen. Met heel veel liefde en passie, ben ik begonnen met het maken van halsbanden en lijnen uit Paracord. Het begon met enkele kleurtjes Paracord en wat fournituren.Er volgden heel wat halsbanden en lijnen in verschillende kleuren en  patronen. Gebeten door de microbe,  volgde ik enkele workshops  om nieuwe technieken le leren en de andere te optimaliseren Een uit de hand gelopen hobby, noemen ze dat.

  • Zwitserse witte herder, yakutian laika
  • qyra zwitserse witte herder van kennel metztli

In 2019 importeerde we een Yakutian Laika uit Rusland, Zayra, een sledehond. Een vat vol energie. Zij is de “Yatzil” van mijn man.

Zakken vol met halsbanden en lijnen. Elke halsband en lijn werd getest door ons “trekpaardje” Zayra. Nadien durfde ik al eens wat dingen maken voor mijn familie, en al vlug kwamen er via via vragen. Na heel wat twijfelen, heb ik dan toch de beslissing genomen om een bedrijfje op te richten naast mijn huidige job als graficus.
Een goede naam zoeken is niet zo gemakkelijk. Ik wilde geen klassieke naam, ik wilde een naam met een betekenis, een unieke naam, .. Mexico is mijn tweede thuis, mijn meid is mijn alles, dan probeer je alle dingen te combineren en zo kwam ik op YATZIL. Yatzil is maya voor “la cosa amada” wat zo veel betekent als je geliefde, hetgeen je lief hebt. Dus mijn liefde voor Qyra en mijn hobby komen samen in YATZIL.

Ik wilde niet zo maar halsbanden of lijnen maken. Ik wilde “juweeltjes” maken voor huisdieren. Ieder product is uniek, op maat gemaakt. Ik ging op zoek naar de beste materialen met hoge breekkrachten, want de veiligheid van je huisdier is zeer belangrijk . Bij elk product kun je de informatie vinden over de gebruikte materialen.

Trimmers en fokkers kwamen al snel met de vraag of ik ook Biothane producten kon maken voor hen. Zo hebben we ons assortiment uitgebreid met “juweeltjes voor de trimmers en de fokkers”. Trimlussen, buikbanden, verlengstukken, puppy-id bandjes,.. noem maar op.

Heel wat creaties kan je bekijken op facebook of instagram