Halsbanden voor huisdieren

Hondenhalsband : per definitie een om de hals gedragen sieraad, al dan niet versierd.

Sommigen gebruiken een halsband om louter estethische redenen, of herkenning. Wij spreken dan over een huisband of identificatieband.
Anderen gebruiken het om te gaan wandelen, sporten, trainen,.. met de hond. Uiteraard heb je dan een andere soort band nodig. De banden die hiervoor kunnen gebruikt worden zijn:

  • Verstelbare halsband met gesp: een halsband die met behulp van een gesp om de hals van de hond wordt bevestigd. Het voordeel is dat deze banden verstelbaar zijn (een dikke wintervacht, een kilootje extra,..)
  • Een halsband met kliksluiting: de halsband klikt als het ware dicht. Heel eenvoudig in gebruik, maar niet verstelbaar. Wij werken énkel met de originele Alu-max kliksluitingen. Dit zijn sterke en veilige sluitingen met hoge breekkrachten.
  • Half check halsband: als de hond niet trekt, hangt de halsband los rond de hals van de hond. Van zodra de hond trekt, sluit de halsband zich om de hals van de hond tot aan de metalen stop. Onze half check halsbanden zijn verkrijgbaar met verstelbare of vaste metalen stop.

Wenst u liever een andere halsband? Neem even contact op via Mail of Messenger samen bekijken hoe we aan uw wensen kunnen voldoen.